Alla inlägg den 30 maj 2010

Av marsvinsliv - 30 maj 2010 14:06

Människan har avlat fram djur med speciella anlag som kort päls, lockig päls och i Garp, Maj-Ros och Vivans fall, lång päls.

Deras päls växer precis som människohår dock lite fortare kan jag tycka samt kan bli väldigt långt, folk som ställer ut sina långhåriga marsvin är väldigt rädda om pälsen på sina djur och rullar upp den och låter även sina djur leva helt ensamma utan sällskap bara för att en kompis inte ska förstöra pälsen.


Mina marsvin har flyttat hem till mig utav olika anledningar men jag har inte valt dom för deras päls utan den fick jag på köpet, dom är sällskaps djur och jag har en grund åsikt kring djur och det är att jag försöker lösa deras liv så att det blir så stimulerande som möjligt och att dom får utlopp för naturliga instinkter vilket i marsvinens fall betyder att jag vill att dom ska leva i flock och ha tillgång till mat som passar dom samt att dom har gott om utrymme att röra sig på och att deras päls inte hindra dom från att röra sig el vara rena.

Det är saker som jag tycker är viktiga för deras mentala välmående och därför klipper jag  mina 3 långhåriga marsvin i för dom individuellt anpassade frisyrer.

Frisyrena är oftast mer praktiska än vackra, tyvärr=)


Bonus bild på Garp som mår fint med sin kortklippa mage.

  


Ovido - Quiz & Flashcards